Ginkgo biloba, az agy serkentője

A ginkgo biloba fa a világ egyik legősibb gyógynövénye, levelét több ezer éve használják a természetgyógyászatban. A benne található értékes hatóanyagok hozzájárulnak a keringési rendszer normál működéséhez, a megfelelő véráramláshoz, és a normál agyi működés fenntartásához.

A páfrányfenyőként is ismert ginkgo biloba ősi növényfaj, közeli rokonai mintegy 270 millió évvel ezelőtt fejlődtek ki. Európába Kínából került át a 18. században, napjainkban Kínán kívül főleg Koreában, Franciaországban, valamint az Egyesült Államok keleti és déli vidékein fordul elő. 25, néha 50 méter magasra is megnő, 25-30 éves kora után fordul termőre, és akár 1000 évig él.

Különleges, legyező alakú leveleit a kínai orvoslás több ezer éve alkalmazza, a fa gyümölcse és magja  azonban toxikus, nem használható. A gyógynövényben található flavonoidok és értékes hatóanyagok hozzájárulnak a keringési rendszer normál működéséhez, a megfelelő véráramláshoz, és a normál agyi működés fenntartásához.

A Gingko biloba jó hatással van a memóriára, javítja a szellemi teljesítő- és koncentrációs képességet, így vizsgaidőszakban, vagy szellemileg túlterhelt időszakban javíthatja a teljesítményt, és csökkentheti a fáradtságot. Antioxidáns összetevői megkötik a káros szabad gyököket, így a gyógynövény hatóanyagai egészségmegőrző hatással bírnak.

A gyógynövény hatóanyagát ma már egyszerűen, korszerű készítmények fogyasztásával juttathatjuk a szervezetünkbe.

Tekintse meg termékeinket

0
    0
    Kosár
    Üres a kosár