Immunerősítés a természet erejével

A járványhelyzetben és a téli megfázásos időszakban különösen oda kell figyelnünk az immunrendszerünk erősítésére. A természet patikájából számos kiemelkedően magas vitamintartalmú, immunerősítő hatású gyógynövénnyel vértezhetjük fel magunkat.

A Magyarországon is őshonos homoktövis immunerősítő hatását már régóta ismerik és alkalmazzák a természetgyógyászatban. Több mint száz aktív hatóanyagot tartalmaz, melyek segítenek az egészség megőrzésében, a benne található számos vitamin pedig jelentősen hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez. Kiemelkedően magas a gyógynövény C-vitamin-tartalma, ezenkívül kitűnő A-, B-, E-, P- és B-vitaminforrás. A homoktövis gazdag flavonoidokban is, a különböző nyomelemek, ásványi anyagok és antioxidánsok semlegesítik és lekötik a szabad gyököket, védik a sejteket és immunerősítő hatást fejtenek ki.

A grapefruitmagkivonatot évtizedekkel ezelőtt kezdték el szélesebb körben a gombák, baktériumok, paraziták és vírusok által okozott fertőzések kezelésére használni. Sokoldalú gyümölcs, amelynek kivonata méregtelenítő, immunerősítő hatású. Nemcsak rengeteg C-vitamint tartalmaz, hanem kimagasló az E-vitamin-, aminosav-, ásványi anyag-és flavonoidtartalma is.

A fekete ribizli igazi C-vitamin-bomba, ezenkívül számos egészségmegőrző hatása van. A sokoldalú gyümölcsre, amelyet már az ókorban „köszvénybogyónak” hívtak, az 1970-es években figyeltek fel ismét, többek között a középkori szerzetesek gyógynövényleírásait tanulmányozva. A fekete ribizli antioxidáns hatású, bogyói különösen sok, a szabadgyököket megkötő színanyagot, flavonoidot, és polifenolt tartalmaznak. Az antocián növényi festékanyagok az immunrendszer erősítéséhez is hozzájárulnak.

A 2020-ban az év gyógynövényének választott Echinacea (bíbor kasvirág) összetevői baktérium- és vírusellenes hatásúak. Klinikai vizsgálatok bizonyítják, hogy a növény gyökeréből kinyert hatóanyagok belsőleges alkalmazása hatásos a felsőlégúti fertőzéses megbetegedések megelőzésében és kezelésében.

A fenti hatóanyagokat nehéz beszerezni, de szerencsére léteznek korszerű immunerősítő készítmények, amelyekben ezek az összetevők koncentráltan vannak jelen. Fogyasztásukkal kényelmesen és egyszerűen tehetünk az immunrendszerünkért és az egészségünkért.

Tekintse meg termékeinket

0
    0
    Kosár
    Üres a kosár