Mi a különbség a kurkuma és a kurkumin között?

Kurkuma fűszer, kurkuma gyökérpor, vagy kurkumin. Vajon mindegyik ugyanolyan hatékony?

A Dél-Ázsiából származó, gyömbérfélék családjába tartozó kurkumát az indiai népi gyógyászat és gasztronómia évezredek óta alkalmazza. Nem véletlenül, hiszen élénksárga színe és különleges aromája mellett számos jótékony hatással is rendelkezik. A kurkuma hozzájárul az ízületek normál működéséhez, rugalmasságuk fenntartásához, valamint támogatja a normál csontozat fenntartását. 

A nyugati orvoslás az 1990-es években kezdett célzottan foglalkozni a kurkumával. A kutatások középpontjába viszont nem maga a gyökérpor, hanem a kurkumából kivont hatóanyag, a kurkumin került. A kurkumin a kurkuma valódi hatóanyaga, amit a gyökérpor vagy a fűszer mindössze 2-5%-ban tartalmaz.

A technológiai fejlesztéseknek köszönhetően a hatóanyag ma már kivonható a gyógynövényből, így akár koncentrált kurkumin kivonat előállítása is lehetséges.

Mit jelent mindez?
100 mg kurkuma fűszer vagy gyökérpor kurkumin hatóanyag tartalma mindössze kb. 5 mg.
100 mg kurkumin pedig tisztán a növény hatóanyagát jelenti.
Tehát hatóanyag tartalom alapján 100 mg kurkumin az 20x több hatóanyagot jelent, mint amit 100 mg kurkuma gyökérpor örlemény tartalmaz.

Ezért nem mindegy, hogy kurkuma gyökérport, vagy kurkumint fogyasztunk.

A Medolife Kurkuma Supreme kapszulánként 100 mg kurkumint tartalmaz, ezen kívül kiegészítettük egy felszívódást segítő Bioperin® kivonattal, ami 80%-kal javíthatja a biohasznosulást.

Medolife KURKUMA SUPREME + BIOPERINE®

Magas kurkumin tartalommal és a felszívódást segítő Bioperin® kivonattal az egészséges ízületekért!
Duo csomag vásárlása esetén 1.000 Ft kedvezmény + Ingyenes házhoz szállítás!

Tovább a webáruházba.

Tekintse meg termékeinket

0
    0
    Kosár
    Üres a kosár