Immunerősítés vitaminokkal és cinkkel

Ősszel különösen oda kell figyeljünk az immunrendszerünk megfelelő működésére, hogy felvértezzük a szervezetünket a különféle vírusos megbetegedések ellen. A C-vitamin, a D-vitamin és a cink bevitele alapvetően fontos ehhez.

A hideg, borús napokon kevés időt töltünk a szabad levegőn, könnyebben megfázunk, vagy érezzük magunkat fáradtnak és lehangoltnak. Ilyenkor különösen fontos, hogy az immunrendszerünk megfelelően működjön. Ezt rendszeres testmozgással, megfelelő étrenddel és vitaminok, ásványi anyagok bevitelével tudjuk elérni.

A C-vitamin hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, valamint csökkenti a fáradtság és kimerültség érzést. A C-vitamin egy vízben oldódó vitamin, nem raktározódik a zsírszövetekben, hanem kiürül a szervezetből, ezért minden nap pótolni kell.

A D-vitamin legfőbb forrása a napfény, az őszi-téli hónapokban azonban a szervezetünk már nem tud elegendő mennyiséget előállítani ebből az alapvetően fontos vitaminból. A D-vitamin támogatja az immunrendszert, az ideálisnál alacsonyabb D-vitamin-szint esetén a szervezet valószínűleg kevésbé ellenálló a fertőzésekkel szemben. A D-vitamin a kalcium felszívódását is segíti, amelynek fontos szerepe van a normál csontozat és fogazat fenntartásában.

A cinkről sem feledkezhetünk meg: ez a nélkülözhetetlen ásványi anyag is kiváló immunerősítő, de emellett számos jótékony hatása van: csökkenti a koleszterin-lerakódásokat, támogatja az erek és a szív működését.

Tekintse meg termékeinket

0
    0
    Kosár
    Üres a kosár